January 21, 2012

LCHF ופיצת בשר

קצת לפני שהתחלתי את הבלוג גיליתי את LCHF - ראשי תיבות של Low Carb High Fat (דל פחמימות עתיר שומן). הדיאטה דומה בעקרונותיה הבסיסיים לפליאוליתית: לאכול מזון אמיתי, להמנע מדגנים ומסוכר, לא לפחד משומן רווי. ישנם כמה הבדלים כמו דגש על המנעות גם מעמילנים (תפוחי אדמה, בטטות, כמות מופחתת של בצל וכד') ב LCHF, בעוד שהדגש על כך בפליאו נראה מופחת. לגבי חלב ומוצריו, שתי האסכולות ממליצות לאכול מוצרי חלב עתירי שומן. כמה עתירי שומן? "כמה שיותר" זו העצה הרווחת. 

ובכן, הדרך שלי עוברת בין שתי הגישות הללו. דרך מתונה ומותאמת לגוף שלי. לאחר כחודשיים של דבקות בדרך הזו אני סוף סוף מרגישה את השינוי הגופני: כמעט ואין תחושת רעב במהלך היום. וכשיש אז היא בסך הכל תחושה קלה, בניגוד לחולשה ותחושה של נפילת סוכר. תחושה שחשתי מספר פעמים ביום.
במקום המון ארוחות קטנות ונשנושים במהלך היום, מספיקות ארוחות אחדות וטעימות. פתאום יש לי זמן פנוי! :)

ועכשיו לעיקר, פיצת בשר.
במתכון נתקלתי בבלוג של ג'סטין אווינגס, בזמן השוטטות האינטרנטית היומית. 
כמו שג'סטין מציין בסוף הפוסט, אין תחושה שהפיצה אינה אמיתית, רק בגלל שאין בה קמח.

הפיצה בתמונה קטנה, בגלל שזה ניסיון ראשון ולא הייתי בטוחה איך ייצא. בדיעבד הגודל היה מושלם. פרוסה אחת ממלאת יופי, בניגוד ללפחות 2-3 שצריך בפיצה רגילה.
מתכון מתורגם לבשר למטה. אפשר לשחק עם הכמויות ולהתאים לגודל הרצוי.

1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 כפיות מלח
1 כפית זרעוני כרוויה תרבותית (קימל)
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח שום
1 כפית פלפל טחון גס
1 כפית פתיתי פלפל אדום (לא חובה)
1 בקר טחון

מערבבים את התבלינים בקערה נפרדת מהבשר והביצים כדי למנוע גושי תבלינים.
מוסיפים את הגבינה והתבלינים לתערובת הבשר והביצים.
מטיחים את כל העניין במגש אפיה שהכנתם מראש ומרדדים לשכבה די דקה שתהווה את הבסיס לפיצה. עשיתי קצוות קצת מוגבהים כדי שהחלק העליון לא יינזל מהפיצה.
מכניסים לכ-10 דקות לתנור שחומם מראש ובזמן שהבשר בפנים מתחילים להכין מראש את התוספות.
אם אתם מתכננים להוסיף דברים כמו גמבה או בצל, כדאי לרכך אותם מראש בטיגון. לרוטב אפשר להשתמש ברוטב רגיל לפסטה או להכין משלכם.
אני השתמשתי ברוטב פסטה שמצאתי במזווה, שארית גבינת הפרמזן, גבינה בולגרית, זיתיתם שחורים ועגבניות.

הנה, הרעב מתעורר.

No comments:

Post a Comment