January 10, 2012

לחם ללא קמח?

הדבר הכי קשה בלוותר על לחם בשבילי היה למצוא תחליף למה לשתות עם תה. אני שותה לפחות 4 כוסות ביום ובמשך שנים כל כוס לוותה בפרוסת לחם עם חמאה, גבינה, ממרח שוקולד או נקניק. אז אפשר לומר שתה ולחם הם שני המזונות האהובים עליי.
לכן, כשנתקלתי לפני כמה ימים בערוץ היוטוב של LFHC Chef William, הווידאו על לחם המאגנוס עשה את שלו ולמחרת בבוקר כבר הוצאתי את העסק מהתנור.

מתכון עם השינויים שלי בסוגריים:
200 גר' זרעי פשתן טחונים
50 גר' שוםשום
50 גר' אגוזי לוז טחונים (השתמשתי באגוזי מלך)
50 גר' שקדים טחונים
50 גר' Fibrex (משהו שנמצא רק בסקנדינביה אז דילגתי עליו)
50 גר' Fiberhusk (כנ"ל.)
2 כפיות או שקית של 16 גר' אבקת אפייה (השתמשתי בשקית של 10 גר')
50 גר' חמאה מותכת
1/10 ליטר קרם פרש (וויתרתי כי לא היה ליד הבית)
250 גר' גבינת קוטג'
6 ביצים
100 גר' קווארק (שוב, משהו סקנדינבי כנראה)

בערבוב כל העניין זה נראה בערך ככה

עושים צורת לחם יפה וזורקים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות, לשעה בערך.
אצלי יצא מימי יותר, אז כדי לשמור על הצורה אפיתי בתוך קדירת ברזל.



את הכל טחנתי לבד ואולי לא מספיק, לכן פעם הבאה נעשה את זה מקצועי יותר. הלחם הלך מצויין עם חמאה ודבש של בוקר, וגם בתור טוסט גבינה. 

No comments:

Post a Comment